Štapići sa sirom, džemom od smokve i lisnatim testom

Vreme pripreme: 35 minuta
Za 6 osoba
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 1 paket lisnatog testa
  • 150 g blagog žutog rendang sira kao što je ementaler
  • 2 kašike džema od smokve
  • malo brašna

Priprema:

  1. Uzeti jedan list iz pakovanja lisnatog testa, otopiti ga i razvaljati na tanku kvadratnu ploču.
  2. Premazati džemom, posuti rendanim sirom, pa preklopiti na sledeći način: sa leve i desne strane preklopiti do sredine tako da se preklopljeni krajevi dotiču; opet premazati i posuti sitom; preklopiti jednu preko druge strane kao knjigu.
  3. Staviti u frižider da se dobro ohladi.
  4. Ohlađeno testo razvljati po širini.
  5. Seći štapiće po širini tako da svaki bude otprilike 1-5 cm
  6. Uvirnuti svaki štapić tako da bude kao neki zavijutak, pa staviti na pek papirom obloženi pleh.
  7. Peći 20 minuta u rerni na 180 stepeni.