Politika privatnosti

Pravila o zaštiti podataka o ličnosti

U ovom odeljku možete se informisati o načinu, prirodi i obimu obrade vaših podataka od strane privrednog društva Domaća Trgovina doo. Beograd (dalje: ’’Domaća Trgovina’’ ili ’’Društvo’’).

Domaća Trgovina obrađuje vaše podatke prilikom posete ove internet stranice tako što se između vašeg uređaja i našeg serverarazmenjuju različiti podaci, pri čemu može da se radi i o određenim podacima o ličnosti.

Svi vaši lični podaci će se čuvati u tajnosti i koristiće se samo u svrhe za koje su preuzeti.Vrsta i količina podataka koje primamo i čuvamo zavisi od načina na koji koristite sajt Društva. Možete da pristupite većini stranica na sajtu bez otkrivanja vašeg identiteta ili bilo kog podatka o ličnosti.

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti kako biste razumeli način na koji prikupljamo, koristimo i obrađujemo vaše lične podatkei to tako što ćete klikom na dole navedene naslove otvoriti sadržaj istih.Korišćenjem ove internet stranice, dajete saglasnost na uslove ove Politike privatnosti. Domaća Trgovina zadržava pravo da povremeno izmeni uslove iz ove Politike privatnosti, o čemu ćete biti obavešteni.

I. Obaveštenje o obradi podataka prilikom posete naše internet stranice

Poseta našoj internet stranici

Prilikom posete naše internet stranice, pretraživač koji koristite na vašem uređaju će automatski i bez vaše aktivnosti poslati na server naše internet stranice sledećepodatke koji se sami po sebi ne smatraju podacima o ličnosti kao što je

 • IP adresa uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu, kao i datum i vreme pristupa,
 • ime i URL preuzete datoteke,
 • internet stranica sa koje se pristupa (referrer URL),
 • pretraživač koji koristite kao i ime vašeg provajdera.

Navedene podatke server privremeno čuva radi uspostavljanja nesmetane veze, radi procene bezbednosti i stabilnosti sistema kao i radi bolje preglednosti prilikom korišćenja naše internet stranice/aplikacije.

Ukoliko ste u podešavanjima na vašem uređaju prihvatili tzv. geolokaciju, ovu funkciju koristimo kako bismo vam ponudili individualne usluge na osnovu vaše trenutne lokacije npr. lokaciju našeg najbližeg marketa. Podatke o vašoj lokaciji obrađujemo isključivo u navedenu svrhu.

Pravni osnov za obradu ovih podataka je legitiman interes koji proizilazi iz gore navede svrhe obrade podataka.

Ove podaci se ne prenose trećim licima a njihovo čuvanje je privremeno i to samo  za vreme posete stranici tako da kada napustite našu internet stranicu, podaci o geolokaciji se brišu.

II. Obaveštenje o obradi podataka prilikom optimizacije internet stranice i politika o kolačićima

Smatramo da je interes za optimizacijom naše internet stranice opravdan u smislu Zakona o zaštiti podataka o ličnostite u skladu sa tim obaveštavamo vas da na našoj internet stranici koristimo takozvane kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se čuvaju na vašem uređaju (npr.laptop, tablet, smartphone itd.) i to prilikom posete naše internet stranice. Kolačići ne nanose štetu vašem uređaju, ne sadrže viruse niti zlonamerne softvere. U kolačićima se čuvaju informacije koje se dobijaju u vezi sa uređajem koji koristite. Na taj način obezbeđujemo da korišćenje internet stranice bude komfornije, da prikupimo anonimnu statistiku kao i da vamprikažemo personalizovan (reklamni) sadržaj.Međutim, to ne znači da smo upoznati sa vašim identitetom.

S jedne strane, korišćenje kolačića služi da vam poseta internet stranici bude prijatnija i komfornija. Tako npr. mi koristimo takozvane kolačiće sesije kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice već posetili ili da ste već prijavljeni na svom korisničkom nalogu. Oni se automatski brišu nakon što napustite našu internet stranicu. Pored toga, koristimo i privremene kolačiće koji se određeno vreme skladište na vašem uređaju. Kada ponovo posetite našu internet stranicu, automatski se prepoznaje da ste već bili na stranici i koja podešavanja ste postavili, tako da ove radnje nećete morati da ponovite.S druge strane, kolačiće koristimo kako bismo statistički evidentirali korišćenje naše internet stranice, i to u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija koje su prilagođene vašim interesovanjima. Ovi kolačići nam omogućavaju da vas automatski prepoznamo kada ponovo posetite našu internet stranicu. Ovi kolačići se automatski brišu nakon određenog vremena. Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće. Međutim, možete da podesite vaš pretraživač tako da se na vašem računaru ne čuvaju kolačići ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačić. Ipak, potpuno onemogućavanje kolačića može da znači da ne možete da koristite sve funkcije naše internet stranice.

Ako su postavke na softveru koji koristite za pregled ove stranice (vašem pretraživaču) prilagođene da prihvate kolačiće koje koristimo, i nastavite da koristite naš sajt, podrazumevaćemo vaš pristanak. Ako ne želite da primate kolačiće, možete postaviti svoj pretraživač tako da ih ograniči ili blokira. Svi savremeni pretraživači omogućavaju da promenite podešavanja kolačića i obično se nalaze u meniju ‘opcije’. Međutim, onemogućavanje kolačića će verovatno značiti da ovaj internet sajt neće raditi kao što je očekivano.

 

Ovaj sajt koristi različite tipove kolačića. Neke kolačiće koji se pojavljuju na našim stranama postavljaju usluge trećih strana.U svakom trenutku, pod “dodatne opcije”, možete da odlučite kojoj od navedenih tehnologija želite da dozvoliš pristup. U bilo kom trenutku možete da promenite ili opozovete svoju saglasnost o kolačićima na našem sajtu.

III. Obaveštenje o obradi podataka u vezi sa video nadzorom u maloprodajnim objektima

Svi naši maloprodajni objekti uključujući i magacinski prostor, parking prostor ispred objekta, nalaze se pod video nadzorom koji je uveden isključivo u svrhu zaštitelica (zaposlenih, potrošača, dobavljača i sl.), imovine i poslovanja Društva. Video nadzor je uveden kako bi se sprečili rizici uključujući a neograničavajući se na:

 • zaštitu zaposlenih i drugih lica koji se u bilo kom svojstvu nalaze u objektu;
 • nedozvoljen pristup u prostore i objekte;
 • iznošenje, odnosno otuđenje i neovlašćeno korišćenje imovine (robe, opreme, novca i drugih instrumenata plaćanja i sl.);
 • unošenje oružja, eksplozivnih, radioaktivnih i drugih opasnih predmeta i materija;
 • provale, diverzije i nasilan napad na objekat ili oduzimanje predmeta;
 • neovlašćen pristup podacima i dokumentaciji;
 • zaštita vozila za transport novca i drugih prevoznih sredstava.

Pravni osnov za obradu podataka putem video nadzora je regulisan odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju. Video snimke sa nadzornih kamera Društvo neće javno objavljivati i ustupati trećim licima, osim u slučajevima kada to predstavlja zakonsku obavezu ili ovlašćenje Društva.

Uvid u video snimke pored ovlašćenih lica zaposlenih u Društvu ima i naš partner koji nam pruža uslugu privatnog obezbeđenja odnosno koji je zadužen za fizičko i tehničko obezbeđenje naših marketa. Za potrebe održavanja sistema video nadzora angažovali smo servisera koji može imati uvid u video snimke samo u svrhu obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanja istog.

Video snimci se čuvaju 30 dana. Izrađene kopije video snimaka se u određenim situacijama čuvaju duže od 30 dana ukoliko trebaju biti korišćeni kao dokazni materijal u postupku pred sudom i/ili drugim državnim organom, odnosno interno, u cilju utvrđivanja pojedinosti i drugih okolnosti konkretnog slučaja, npr. radi odlučivanja o zahtevu na za naknadu štete usled povređivanja lica ili u drugim slučajevima kada je to opravdano. U ovim slučajevima snimci se narezuju i čuvaju dok postupak traje, odnosno po potrebi i trajno i bivaju prosleđeni osiguravajućoj kući s kojom Društvo ima važeći ugovor o osiguranju. U ostalim slučajevima snimci se automatski brišu po isteku perioda od 30 dana.

IV. Obaveštenje o obradi podataka prilikom komunikacije koja se ostvaruje putem kontakt obrazaca/elektronske pošte (e-mail)/telefona i sl.

Sa ličnim podacima, koje nam dostavljate putem kontakt obrasca, putem telefona ili putem elektronske pošte (e-mail), postupamo poverljivo i iste obrađujemo isključivo u skladu sa utvrđenom svrhom, a kako bismo odgovorili na vaš upit. Pravni osnov za obradu podataka je obostrani legitimni interes koji proizilazi iz potrebe da odgovorimo na vaša pitanja/zahteve/predloge ili ukoliko je neophodno da rešimo postojeće probleme a sve kako bi time obezbedili vaše zadovoljstvo ili pravo koje imate kao naš kupac, saradnik ili kao korisnika naše internet stranice.

Ukoliko učestvujete u nekoj od naših anketa, takvo učestvovanje je dobrovoljno. Kod anonimnih anketa ne čuvamo podatke koji omogućavaju da zaključimo ko je učesnik ankete. Čuvamo samo datum i vreme vašeg učešća. Svaki lični podatak koji ste nam dali putem ankete smatramo dobrovoljno datim i čuvamo ih u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Molimo vas da u slobodna polja ne unosite imena ili slične podatke, što bi nam omogućilo da zaključimo o kome se radi bilo da je reč o vama ili drugim licima. U slučaju da ste dali saglasnost za sprovođenje ankete, pravni osnov za obradu podataka se zasniva na vašem pristanku. U tom slučaju, imate pravo da opozovete vašu saglasnost u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. Detalji o obradi podataka u vezi anketa su regulisani pravilima zaštite podataka svake pojedinačne ankete.

Ove podatke ne prenosimo trećim licima. Izuzetno, podatke će po našem nalogu obrađivati naši partneri (obrađivači). Svi naši partneri su izabrani na veoma pažljiv način i ugovorom su obavezani na čuvanje ličnih podataka u tajnosti, a u skladu sa Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.Rezultati naših anketa se načelno koriste samo za naše potrebe.

U nekim slučajevima može se javiti potreba da vaše upite prosledimo drugim ugovornim partnerima (npr. dobavljačima kod upita u vezi određenih proizvoda i sl.), a kako bi oni obradili isti. U tim slučajevima upit je prethodno anonimizovan, tako da se ne može utvrditi o kome se radi. Ako bi u konkretnom slučaju postojala potreba da se vaši lični podaci prenesu, mi ćemo vas o tome prethodno obavestiti i tražićemo vašu saglasnost.

Sve lične podatke koje nam dostavite prilikom postavljanja nekog pitanja (npr. zahteva, sugestije, pohvale ili primedbe) preko ove internet stranice, putem telefona ili putem e-mail, brišu se ili anonimizuju najkasnije u roku od 120 dana nakon davanja konačnog odgovora. Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da se uglavnom nakon 120 dana više ne pojavljuju povratna ili dodatna pitanja u vezi našeg odgovora.

Ukoliko se prijavite za posao, stažiranje ili volontiranje u Društvu putem kontakt obrasca koji se nalazi na našoj internet stranici prikupićemo vaše podatke radi obrade i procesuiranja vaše prijave i procene vaše prikladnosti za tu ulogu. Podaci i CV-jevi kandidata prikupljeni ovim putem koristiće se isključivo u svrhu selekcije biografija u skladu sa otvorenim pozicijama, stupanja u kontakt sa aplikantima povodom razgovora za posao ili potencijalnog zaposlenja u  Društvu sa čime su aplikanti saglasni i upoznati.

Naša internet stranica sadrži vezu ka drugim internet stranicama koje nisu pokrivene ovim Obaveštenjem o privatnosti i kolačićima. Ako pristupate drugim internet stranicama korišćenjem obezbeđenih veza, operateri tih internet stranica će moći da prikupljaju informacije od Vas koje će oni koristiti u skladu sa svojim politikama o privatnosti, a koje se mogu razlikovati od naše. Društvo ne snosi odgovornost za podatke koje prikupljaju druge internet stranice.

V. Obaveštenje o obradi podataka prilikom učestvovanja u nagradnim igrama ili nagradnim konkursima

Učestvovanje u nagradnim igrama i/ili nagradnim konkursima koje preko naše internet stranice, društvenih mreža, ili na drugi pogodan način organizuje Društvo, je dobrovoljno i sprovodi se na način i pod uslovima definisanim u samim nagradnim igrama i/ili nagradnim konkursima.Ako učestvujete u nekoj nagradnoj igri ili nagradnom konkursu u organizaciji Društva, Društvo prikuplja i obrađuje vaše podatke o ličnosti i to: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresu, adresu prebivališta, JMBG ili registarski broj pasoša, datum učešća, izbor dobitnika odnosno pobednika nagradnog konkursa. Ako nije nešto drukčije određeno u pravilima o zaštiti podataka za pojedinu nagradnu igru i/ili nagradni konkurs, ili ako nam niste dali izričitu saglasnost za drugu svrhu, lične podatke koje ste nam prosledili u okviru nagradne igre i/ili nagradnog konkursa koristićemo isključivo za realizaciju konkretne nagradne igre i/ili nagradnog konkursa(npr. izvlačenje i obaveštavanje dobitnika, slanje nagrada, objavljivanje dobitnika). Pravni osnov za obradu podataka u okviru nagradnih igara/ konkursa je izvršenje ugovora.

U slučaju davanja saglasnosti u okviru nagradne igre/ konkursa, pravni osnov za obradu podataka je pristanak u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. U tom slučaju, imate pravo da opozovete vašu saglasnost u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. Detalji o obradi podataka su regulisani u pravilima zaštite podataka za svaku nagradnu igru/ konkurs posebno.

Prenos podataka trećim licima vršiće se isključivo u svrhu sprovođenja nagradne igre/konkursa (npr. slanje nagrade uz pomoć ugovornog partnera i sl.). Svi naši partneri su izabrani na veoma pažljiv način i ugovorom su obavezani na čuvanje ličnih podataka u tajnosti, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Osim navedenog, svako dalje prosleđivanje podataka trećim licima je isključeno.

Nakon završetka nagradne igre/konkursa i objavljivanja dobitnika, lični podaci učesnika se brišu, osim onih podataka o dobitnicima koje smo u skladu sa zakonom dužni da čuvamo prilikom organizovanja nagradne igre/konkursa. U slučaju da je nagrada proizvod sa garancijom, podaci dobitnika se čuvaju u periodu zakonskog prava na garanciju kako bi se u slučaju nedostataka po potrebi naložila popravka ili zamena proizvoda.

VI. Obaveštenje o obradi podataka u reklamne svrhe i obaveštenje o obradi podataka u vezi sa prijavom na newsletter

Marketing/Reklama

Društvo može da beleživaše ponašanje kao korisnika naše internet stranice i/ili newsletter-a. Praćenje ponašanja korisnika pre svega podrazumeva podatke o odeljcima na kojima ste se zadržavali i koje linkove ste koristili. Na taj način kreiramo personalizovane korisničke profile sa vašim ličnim podacima i/ili sa podatkom o vašoj e-mail adresi kako bismo eventualno naše obraćanje u obliku newsletter-a, on-site reklame i štampanog materijala bolje prilagodili vašim ličnim interesovanjima, a time poboljšali našu ponudu.

Pravni osnov za gore pomenutu obradu podataka je legitiman interes ili u određenim slučajevima vaš pristanak. Obrada podataka kupaca u naše reklamne svrhe ili za reklamne potrebe trećih lica smatra se opravdanim interesom.Generalno ove podatke ne prosleđujemo trećim licima.

U svakom trenutku i potpuno besplatno možete da uložite prigovor na obradu podataka u gore pomenute svrhe i to putem svakog kanala komunikacije. Nakon što uložite prigovor nećemo više obrađivati vaše podatke pri čemu prigovor ne utiče na obradu koja je vršena na osnovu pristanka pre prigovora. U tu svrhu je dovoljno da pošaljete e-mail ili pismo putem pošte na kontakt adresu navedenu pod tačkomX.

Ukoliko opozovete svoj pristanak za individualno oglašavanje ili se ne slažete sa određenim promotivnim aktivnostima, vaše podatke ćemo za ubuduće obrisati iz odgovarajuće mailing liste.

Ukoliko uložite prigovor, vaša kontakt adresa biće blokirana za dalju obradu podataka u reklamne svrhe. Napominjemo da se u izuzetnim slučajevima, čak i nakon prijema vašeg prigovora, može dogoditi poneka pošiljka reklamnog materijala. To je tehnički uslovljeno vremenom koje je potrebno za pripremu reklamnog materijala i ne znači da ne poštujemo vaš prigovor.

Newsletter

Takođe, imate mogućnost da se na našoj internet stranici prijavite za naš newsletter. Ako ste pristali da primate naš newsletter, koristimo vašu e-mail adresu i eventualno vaše ime za slanje informacija o proizvodima, promocijama, nagradnim igrama/ konkursima, novostima i ponudama naših marketa. Ove podatke čuvamo i obrađujemo u svrhu slanja newslettera. Sadržaj newslettera uključuje akcije (ponude, promocije, nagradne igre, itd.) kao i proizvode i usluge iz svih naših marketa u R.Srbiji.

Uz vašu saglasnost, beležimo vaše ponašanje kao korisnika naše internet stranice, mobilnih aplikacija i newslettera. Ocena ponašanja korisnika podrazumeva pre svega podatke o odeljcima na kojima se zadržavate i na linkove, koje tamo koristite. Na taj način kreiramo personalizovane korisničke profile sa vašim ličnim podacima i/ili sa podatkom o vašoj e-mail adresi kako bismo omogućili kreiranje reklamne ponude u obliku newslettera, on-site reklame i štampanog materijala, prilagođene vašem ličnom interesovanju i time poboljšamo našu ponudu.Tom prilikom se dostavljaju lični podaci (ime, prezime, broj telefona, e-mail adresa) i opciono pol i godina rođenja.

Pravni osnov za obradu podataka prilikom slanja newslettera je vaša saglasnost u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Da bismo obezbedili da prilikom unosa e-mail adrese nije došlo do greške, koristimo takozvani double-opt-in postupak. Kada unesete e-mail adresu u polje za registraciju, na istu ćemo vam proslediti link za potvrdu. Samo kada kliknete na ovu potvrdu, vaša e-mail adresa će biti uneta u našu mailing listu.

Vašu saglasnost za prijem newslettera ili kreiranje personalizovanih korisničkih profila možete da opozovete u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. To možete učiniti tako što ćete se npr. na našoj internet stranici odjaviti sa liste za prijem newslettera. Link za odjavu možete naći na našem sajtu ili na kraju svakog newslettera. Ukoliko opozovete pristanak, obrisaćemo vaše podatke.

Ako smo za slanje newslettera angažovali eksterne partnere, oni su obavezani ugovorom u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Svako dalje obelodanjivanje podatka trećim licima je isključeno.

Ukoliko opozovete vašu saglasnost za naš newsletter, obrisaćemo vaše podatke sa odgovarajuće mailing liste za slanje newslettera.

VII. Obaveštenje o obradi naročito osetljivih podataka

Ukoliko se ukaže potreba i ukoliko nam dostavite podatake o ličnosti za koje se smatra da su osetljive prirode, vršićemo obradu tih podataka samo u slučaju da postoji razlog koji se odnosi na izvršavanje obaveza koje imamo po zakonu ili u vezi sa izvršenjem ugovora. S tim u vezi postoji mogućnost da vršimo obradu osetljivih podataka o ličnosti kao što su podaci o vašem zdravstvenom stanju, pribavljeni prvenstveno iz dokumentacije koju nam vi dostavljate, koja može uključivati lekarske nalaze, izveštaje, dijagnostiku, fotografije, i dr. Ovo najčešće uključuje ali se ne ograničava na slučaj prilikom rešavanja zahteva za naknadu štete koju ste eventualno pretrpeli vi ili lica o kojima se starate i u čije ime eventualno podnosite zahtev za naknadu. Ove podatke možemo prosleđivati osiguravajućoj kompaniji sa kojom sarađujemo po osnovu važećeg ugovora o osiguranju od odgovornosti za štetu prouzrokovanu trećem licu, odnosno osiguranju od profesionalne odgovornosti, ili druge polise, i to samo u meri u kojoj je to izričito neophodno za potrebe postupanja po zahtevu, i onim licima koja o zahtevu odlučuju.

Lične podatke opisane u ovom odeljku je potrebno da prikupimo da bismo ispunili svoju obavezu prema ugovoru koji s vama zaključujemo, zato što to nalažu zakonski propisi ili za to imamo legitimni interes.Navedene podatke čuvamo u zavisnosti od roka potrebnog za konačno rešenje konkretne situacije (kao što su slučaj nastanka zastarelosti, građanska parnica ili istraga koju vrši nadležni organ).

VIII. Obaveštenje o pravima koja imate u pogledu zaštite podataka o ličnosti

Možete da tražite pristup, ispravku, brisanje ili ograničavanje obrade ličnih podataka koje ste nam prethodno dostavili. Takođe možete uložiti prigovor na naše korišćenje vaših ličnih podataka, ili ukoliko vršimo obradu ličnih podataka na osnovu saglasnosti, da povučete svoju saglasnost.

Vaša prava:

Pristup-Imate pravo da zahtevate pristup svojim ličnim podacima koje čuvamo o vama i da saznate detalje o tome koje podatke prikupljamo i za koje ih svrhe koristimo.

Ispravka-Društvo preduzimaprimerene mere da obezbedi da informacije koje o vama čuvamo budu tačne i kompletne. U bilo kom trenutku, možete da zatražite da se one ažuriraju ili izmene.

Brisanje-U nekim slučajevima, imate pravo da tražite da se vaši lični podaci izbrišu, kao na primer, kada ne postoji više prvobitna potreba da se čuvaju vaši lični podaci koje smo prikupili ili kada povlačite svoju saglasnost. Međutim, to se mora uskladiti sa drugim činiocima. Na primer, možda nećemo moći da ispunimo vaš zahtev zbog određenih zakonskih ili regulatornih obaveza.

Ograničavanje vršenja obrade-U nekim slučajevima, imate pravo da tražite da se privremeno prekine sa korišćenjem vaših ličnih podataka, na primer, kada smatrate da su vaši lični podaci koje čuvamo netačni ili kada mislite da više nije potrebno da ih čuvamo, osim ukoliko podatke obrađujemo po osnovu svojih zakonskih obaveza.

Prenosivost podataka-U nekim slučajevima, imate pravo da tražite da izvršimo prenos vaših ličnih podataka koje ste nam dostavili, bilo vama bilo trećem licu po vašem izboru.

Prigovor-Imate pravo da uložite prigovor na obradu koju vršimo po osnovu našeg zakonskog interesa. Osim ako za obradu podataka postoji izričit zakonski osnov, mi ćemo prestati sa obradom ličnih podataka na osnovu prigovora koji ste uložili. Međutim, molimo vas da imate u vidu da možda nećemo biti u mogućnosti da pružimo određene usluge ili pogodnosti ako ne budemo mogli da za te svrhe vršimo obradu neophodnih ličnih podataka.

Povlačenje saglasnosti-Može se dogoditi da u određenim slučajevima od vas tražimo saglasnost za obradu vaših ličnih podataka. U tom slučaju, imate pravo da u bilo kom trenutku povučete svoju saglasnost, u potpunostili ili delimično.

U svakom od ovih slučajeva vas molimo da pošaljete poruku elektronskom poštom ako želite da iskoiristite neko od svojih prava. Na vaš zahtev ćemo odgovoriti u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti RS.

IX. Obaveštenje o merama koje preduzimamo za zaštitu podataka o ličnosti i pristup podacima

Društvo je preduzelo odgovarajuće tehničke, kadrovske i organizacione mere kako bi zaštitili vaše lične podatke od nenamerne ili nezakonite obrade, tako što smo obezbedili:

 • da vaši lični podaci budu zaštićeni od neovlašćenog pristupa ili unošenja izmena;
 • da se sačuva poverljivost vaših ličnih podataka;
 • omogućavanje Vašeg pristupa vašim ličnim podacima;
 • obrađivači dobijaju instrukcije o tome kako da čuvaju vaše lične podatke;
 • zaposleni prolaze obuku o tome kako da bezbedno čuvaju vaše lične podatke;
 • stvarno kršenje ili sumnja da je došlo do kršenja bezbednosti podataka se prijavljuje u skladu sa važećim zakonom.

Vaše lične podatke možemo dostaviti sledećim licima:

 1. trećim licima koji nastupaju u naše ime kao procesori podataka (obrađivači) i oni mogu da koriste vaše lične podatke isključivo za svrhe koje su gore navedene i isključivo u skladu sa našim instrukcijama npr. osiguravajuće kompanije s kojima imamo ugovor;
 2. saradnicima u sektorima koji se bave gore navedenim poslovima koji mogu imati pristup vašim ličnim podacima, ali samo kada je to strogo neophodno da bi obavili svoje radne zadatke i ako je saradnik obavezan da čuva poverljivost informacija (odredbom o poverljivosti ili ugovorom o poverljivosti);
 3. osiguravajućem društvu koje pružaju usluge Društvu i njihovim saradnicima;
 4. pravnim savetnicima i eksternim konsultantima Društva;
 5. trećim licima koja učestvuju u postupku spajanja/preuzimanja ili druge statusne promene sa Društvom;
 6. nadležnim državnim organima, u skladu sa zakonom.

Takođe, postoji mogućnost da i treća lica budu odgovorna za čuvanje vaših ličnih podataka, nezavisno od Društva. Takva treća lica mogu biti nezavisni revizori angažovani spolja, računovođe, advokati ili poreski savetnici. U tom slučaju, vaši lični podaci će biti zaštićeni u skladu sa politikom zaštite podataka tog lica.

X. Obaveštenje o kontakt podacima

Ukoliko želite da nas kontaktirate u vezi sa obradom vaših ličnih podataka, molimo vas da pošaljete poruku na zastitapodataka@domacatrgovina.rs. Takođe vas molimo da na istu elektronsku adresu upućujete pitanja koja su navedena u gornjem odeljku VI. Na vaš zahtev odgovorićemo u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema zahteva. U slučaju složenosti ili velikog broja zahteva, moguće je da će nam biti potreban dodatan rok za odgovor na zahtev. Taj rok ne može biti duži od 90 dana i o tome ćemo vas posebno obavestiti.

Ukoliko je vaš zahtev očigledno neosnovan ili se učestalo ponavlja, možemo da ga odbijemo ili da naplatimo troškove za njegovo ostvarivanje. Smatra se da je učestalo ponavljanje kada nam se obratite sa zahtevom za ostvarenje nekog od prava pet, ili više puta u jednoj godini. Ukoliko nam se obratite dva ili više puta u toku jedne godine za isto pravo, odgovorićemo na vaš zahtev samo ukoliko za to imate opravdan razlog.

Ukoliko smatrate da vam je neko od prethodno navedenih prava uskraćeno ili smatrate da na neki način obrađujemo vaše lične podatke protivno zakonu, u svakom trenutku možete da podnesete pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Pored toga, u svakom trenutku imate pravo da se žalite državnom organu nadležnom za zaštitu podataka o ličnosti (Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti  https://www.poverenik.rs/sr/)

Ova pravila o zaštiti ličnih podataka odnose se na internet stranicu Društva i na obradu podataka od strane Društva kao rukovaoca podataka: Domaća Trgovina doo. Beograd, ul. Patrijarha Dimitrija br.12d, 11090 Beograd.

Internet stranica Društva može da sadrži linkove prema Internet stranama drugih privrednih/društva i/ili organizacija, koje imaju sopstvenu politiku privatnosti koja se na njih primenjuje.