Mini tartovi sa mešanim suvim voćem

Vreme pripreme: 90 minuta
Za:  8 osoba
Težina pripreme: teško

Sastojci:

Za fil

  • 100 g suvih brusnica
  • 100 g sitnog suvog grožđa
  • 100 g krupnog belog suvog grožđa
  • 30 g ušećerenihvišanja
  • 100 g ušećerene narandžine kore
  • 3-5 kašika ruma
  • 50 g rendanog sala

Za testo

  • 200 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 50 g masti

Priprema:

  1. Sastojke za fil sitno iseckati i pomešati. Ostaviti ga preko noći da odstoji u zatvorenoj tegli. Ovo može da stoji i 20 dana i više u frižideru i tako može da se koristi za više tartova.
  2. Maslac sitno iseckati i dodati brašno i mast. Sve dobro umesiti, testo oblikovti u disk . Umtati disk od testa u plastičnu foliju i staviti u frižider da se ohladi na pola sata.
  3. Hladno testo razvaljati, pa modlama izvaditi krugove koji su dovoljno veliki da se njima ispune rupe u plehu za male individualne tartove (kao pleh za mafine, ali su rupe manjeg prečnika i pliće).
  4. Obložiti rupe testom, pa pleh staviti u zamrzivač na pola sata.
  5. U medjuvremenu od testa napraviti krugove kojima će se tartovi poklopiti i te krugove staviti u frižider da budu hladni.
  6. Izvaditi pleh iz zamrzivača, napuniti fillom svaki tart pa poklopiti krugovima od testa da bi svaki tart bio zatvoren. Da bi “poklopci” dobro prijanjali, svaki treba da se po obodu premaže vodom ili mlekom i zalepi za deo tarta koji sadrži fill.
  7. Probušiti čačkalicom svaki tart i staviti u rernu da se peče 20 minuta na 180 stepeni. Gotove tartove posuti prah šećerom, po želji.