Teletina u sosu od šljiva i vina

Potrebni sastojci:

  • 500 g teletine
  • 30 g maslaca
  • 2 kašike ulja
  • 4 šargarepe
  • 80 g celera
  • 50 g luka
  • 100 ml belog vina
  • 150 g suvih šljiva
  • 1 vezica peršuna
  • 2 kašike suvog začina
    (šargarepa, paškanat,
    celer, keleraba i crni luk)

Priprema:

Teleće parčiće uvaljati u biljni začin, zatim ih prepeći na mešavini maslaca i ulja. Dodati slaninu isečenu na kockice i još kratko prepeći, zatim dodati naseckani luk, rendanu šargarepu, celer i suve šljive. Dodati i vodu pa sve malo prodinstati. Izvaditi meso i staviti na tanjir,  povrće sa suvim šljivama usitniti u seckalici tako da se dobije gusti sos. Sosu dodati malo vode i vina, vratiti meso i kratko prokuvati. Obavezno jelo poslužiti toplo i dodati naseckani peršun.