Teleći biftek u finom umaku!

Potrebni sastojci:

  • · 800 g telećeg bifteka
  • 2 kašike gustina
  • začinsko bilje
  • so
  • biber
  • nekoliko kašika ulja
  • 1/2 veze peršuna

Priprema:

Ceo komad bifteka posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem po želji (mirođija, bosiljak), stavite u tiganj sa zagrejanim uljem, pa propržite sa svih strana da dobije koricu i finu braon boju. Stavite u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrite folijom i pecite na tihoj vatri oko sat vremena. Kada je biftek gotov, izvadite ga iz pleha i tečnost koju je meso pustilo tokom pečenja stavite u tiganj, pustite da provri, ako je potrebno još začinite i dodajte gustin razmućen u malo vode. Na kraju umešajte seckani peršun i po želji kockicu maslaca za bogatiji ukus. Biftek isecite na tanke šnicle i svaku prelijte sosom i ukrasite peršunom. Kao prilog poslužite pomfrit  ili dinstano povrće po želji.