Teleći biftek u finom umaku!
Potrebni sastojci:
- · 800 g telećeg bifteka
- 2 kašike gustina
- začinsko bilje
- so
- biber
- nekoliko kašika ulja
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
Ceo komad bifteka posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem po želji (mirođija, bosiljak), stavite u tiganj sa zagrejanim uljem, pa propržite sa svih strana da dobije koricu i finu braon boju. Stavite u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrite folijom i pecite na tihoj vatri oko sat vremena. Kada je biftek gotov, izvadite ga iz pleha i tečnost koju je meso pustilo tokom pečenja stavite u tiganj, pustite da provri, ako je potrebno još začinite i dodajte gustin razmućen u malo vode. Na kraju umešajte seckani peršun i po želji kockicu maslaca za bogatiji ukus. Biftek isecite na tanke šnicle i svaku prelijte sosom i ukrasite peršunom. Kao prilog poslužite pomfrit ili dinstano povrće po želji.