Lasagne all’uovo Barilla

Sastojci:

Barilla kore za lazanje 500g

Paradajz sos
Tri glavice crnog luka sitno iseckanog
Mleveno meso
Sir za posipanje
Olitalia maslinovo ulje

Bešamel sos:

40g putera
1l mleka
40g pšeničnog brašna
So po ukusu

U velikom tiganju propržiti iseckani luk u maloj količini Olitalia maslinovog ulja.
Dodati mleveno meso I pržiti dok ne porumeni, a zatim dodati pasirani paradajz.
Kuvati na tihoj vatri oko pet minuta nakon što izbije ključ.
Napravite bešamel sos tako što ćete otopiti puter u tiganju, dodajte brašno, a zatim I mleko uz stalno mešanje.

Podmažite tepsiju puterom I sipajte prvi sloj bolonjeze sosa, a za njim I bešamel, nakon toga ide sloj Barilla lazanja.
Istim redosledom nastavite sa pravljenjem lazanja. Na kraju pospite sir I pecite na 200c oko dvadeset minuta.