Brauni sa jagodama i čokoladom

Vreme pripreme: 30 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: srednje

Sastojci:

  • 125 g maslaca sobne temperature
  • 3 kašike meda
  • 70 g kakaa u prahu
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 2  jajeta
  • 60 g sitno mlevenog badema
  • 40 g tamne čokolade sa 70% kakaa
  • 1 šolja jagoda iseckanih na kockice
  • 1/3 šolje kokosovog ulja
  • 40 g kakaa
  • 1 1/2 kašika meda

Priprema:

  1. Zagrejati rernu na 170 stepeni, a kalup za brauni veličine 20×20 cm podmazati.
  2. Mućenjem sjediniti maslac, med, kakao i so, dodati vanilu, jaja, još jednom dobro umutiti i špatulom umešati samlevene bademe.
  3. Izručiti u pripremljen kalup i peći 22-25 minuta, vodeći računa da se ne prepeče, jer čačkalica mora biti malo vlažna.
  4. Kolač potpuno ohladiti.
  5. Umutiti sastojke za preliv.
  6. Preko ohlađenog kolača rasporediti naseckane jagode i preliti ih pripremljenim topingom. Brauni odložiti u frižider, da se dobro ohladi.