Kolenica sa povrćem

Potrebni sastojci:

  • 2 kg goveđe kolenice (bez koske)
  • 500 ml vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 5 šargarepi
  • 5 krompira
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • so, biber
  • 100 ml ulja
  • vinsko sirće

Priprema:

Crni luk očistiti i iseći na četvrtine, šargarepe opratii i iseći na polovine zatim krompir oljuštiti i iseći na kolutiće. Kolenicu uvaljati u začine dobro sa svih strana. U veću posudu, pogodnu za pečenje u rerni, na dno položiti polovinu pripremljenog povrća. Zatim, složiti meso, dodati ostatak povrća i začiniti.

Preliti vinskim sirćetom, uljem, vodom i poklopiti. Staviti da se krčka na 180ºC oko 4½ sata dok meso potpuno ne omekša. Pripremljeno meso poslužiti sa pečenim povrćem i salatom od sezonskog povrća.