Susam piletina sa nudlama

Vreme pripreme: 20 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: srednje

Sastojci:

  • 100 g  pirinčanih rezanca
  • 2 x 120 g pilećih prsa bez kože
  • kikiriki ulje
  • 4 mladog luka
  • ½ kineski kupus, (150 g)
  • 200 g slatkog graška
  • ½ – 1 sveži crveni čili
  • 2 limete
  • 1 kašika sojinog sosa sa malo soli
  • 1 kašika putera od kikirikija
  • 2 kašike prirodnog jogurta
  • komad đumbira od 2 cm
  • 2 kašičice susama

Priprema:

  1. Stavite grill tavu na jaku vatru.
  2. U posudu pokrijte rezance kipućom vodom iz ketlera da biste ih rehidrirali.
  3. Oštrim nožem zasecite pileća prsa, a zatim otvorite ravno poput knjige. Utrljajte sa 1 kašičicom ulja od kikirikija i malom prstohvatom morske soli i crnog bibera, pa pecite 8 minuta, ili dok ne porumeni i ne bude gotovo.
  4. Ubacite u seckalicu mladi luk, a zatim kineski kupus, grašak od šećera i čili.
  5. Prelijte dresingom od soka 1 limete i soja sosom. U maloj posudi pomešajte puter od kikirikija sa jogurtom i preostalim sokom od limete, oljuštite i sitno narendajte đumbir, ponovo izmešajte, probajte i začinite do savršenstva.
  6. Izvadite piletinu na dasku i isecite, dok lagano pečete susam na tiganju i pre služenja pospite susam po piletini.
  7. Ocedite rezance, podelite porcije sa piletinom, dodajte sos i kikiriki, sve pomešajte i uživajte.