Susam piletina sa nudlama
Vreme pripreme: 20 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: srednje
Sastojci:
- 100 g pirinčanih rezanca
 - 2 x 120 g pilećih prsa bez kože
 - kikiriki ulje
 - 4 mladog luka
 - ½ kineski kupus, (150 g)
 - 200 g slatkog graška
 - ½ – 1 sveži crveni čili
 - 2 limete
 - 1 kašika sojinog sosa sa malo soli
 - 1 kašika putera od kikirikija
 - 2 kašike prirodnog jogurta
 - komad đumbira od 2 cm
 - 2 kašičice susama
 
Priprema:
- Stavite grill tavu na jaku vatru.
 - U posudu pokrijte rezance kipućom vodom iz ketlera da biste ih rehidrirali.
 - Oštrim nožem zasecite pileća prsa, a zatim otvorite ravno poput knjige. Utrljajte sa 1 kašičicom ulja od kikirikija i malom prstohvatom morske soli i crnog bibera, pa pecite 8 minuta, ili dok ne porumeni i ne bude gotovo.
 - Ubacite u seckalicu mladi luk, a zatim kineski kupus, grašak od šećera i čili.
 - Prelijte dresingom od soka 1 limete i soja sosom. U maloj posudi pomešajte puter od kikirikija sa jogurtom i preostalim sokom od limete, oljuštite i sitno narendajte đumbir, ponovo izmešajte, probajte i začinite do savršenstva.
 - Izvadite piletinu na dasku i isecite, dok lagano pečete susam na tiganju i pre služenja pospite susam po piletini.
 - Ocedite rezance, podelite porcije sa piletinom, dodajte sos i kikiriki, sve pomešajte i uživajte.
 
				