Susam piletina sa nudlama
Vreme pripreme: 20 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: srednje
Sastojci:
- 100 g pirinčanih rezanca
- 2 x 120 g pilećih prsa bez kože
- kikiriki ulje
- 4 mladog luka
- ½ kineski kupus, (150 g)
- 200 g slatkog graška
- ½ – 1 sveži crveni čili
- 2 limete
- 1 kašika sojinog sosa sa malo soli
- 1 kašika putera od kikirikija
- 2 kašike prirodnog jogurta
- komad đumbira od 2 cm
- 2 kašičice susama
Priprema:
- Stavite grill tavu na jaku vatru.
- U posudu pokrijte rezance kipućom vodom iz ketlera da biste ih rehidrirali.
- Oštrim nožem zasecite pileća prsa, a zatim otvorite ravno poput knjige. Utrljajte sa 1 kašičicom ulja od kikirikija i malom prstohvatom morske soli i crnog bibera, pa pecite 8 minuta, ili dok ne porumeni i ne bude gotovo.
- Ubacite u seckalicu mladi luk, a zatim kineski kupus, grašak od šećera i čili.
- Prelijte dresingom od soka 1 limete i soja sosom. U maloj posudi pomešajte puter od kikirikija sa jogurtom i preostalim sokom od limete, oljuštite i sitno narendajte đumbir, ponovo izmešajte, probajte i začinite do savršenstva.
- Izvadite piletinu na dasku i isecite, dok lagano pečete susam na tiganju i pre služenja pospite susam po piletini.
- Ocedite rezance, podelite porcije sa piletinom, dodajte sos i kikiriki, sve pomešajte i uživajte.