Mafini sa narandžom i čokoladom
Vreme pripreme: 30 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 100 g crne čokolade
- 100 g brašna
- 50 g mlevenog keksa
- 3 jaja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica ekstrata ruma
- 6 kašika džema od pomorandže
- 3 kašike kakao praha
- malo narendane korice od pomorandže
- prah šećer za dekorisanje
- 75 g putera/maslaca
- 50 g šećera
Priprema:
- Umutiti 3 jaja sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodati ekstrakt ruma.
- Otopiti 100 g čokolade i 75 g putera, pa dodati u umućena jaja. Mutiti na najslabijem pa postepeno sipati kakao, prašak za pecivo, mleveni plazma keks i na kraju prosejano brašno tj. sve suve sastojke.
- Rernu ugrejati na 200 stepeni.
- U modle za mafine prvo staviti korpice pa u njih sipati malo smese, zatim kašiku džema od pomorandže, pa smesu za mafine.
- Kad se rerna ugrejala, smanjiti temperatutru na 180 stepeni i ubaciti kalup za mafine sa 6 napunjenih modli.
- Peći oko 15-20 minuta.