Luksuzni mafini sa višnjama i čokoladom

Vreme pripreme: 40 minuta
Za  12 mafina
Težina pripreme: srednje

Sastojci:

  • 200 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 200 g oštrog brašna (kao za hleb)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 ml mleka
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 pakovanje Montella višanja (400 g), može zaleđene, ali ih odlediti i ocediti.
  • 150 g čokolade

Priprema:

  1. Maslac i šećer umutiti penasto.
  2. Dodati jedno po jedno jaje i mleko.
  3. Dodati brašno sa praškom za pecivo i so. Umešati metalnom kašikom.
  4. Čokoladu staviti u plastičnu kesu, pa dobro izlupati tučkom za meso da se slomi na male komade.
  5. Ubaciti čokoladu u testo, a onda i otopljene i oceđene višnje.
  6. Staviti papirne modlice u pleh za 12 mafina i podeliti smesu.
  7. Peći 20 minuta na 200 stepeni.