Luksuzni mafini sa višnjama i čokoladom
Vreme pripreme: 40 minuta
Za 12 mafina
Težina pripreme: srednje
Sastojci:
- 200 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 200 g oštrog brašna (kao za hleb)
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 ml mleka
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1 pakovanje Montella višanja (400 g), može zaleđene, ali ih odlediti i ocediti.
- 150 g čokolade
Priprema:
- Maslac i šećer umutiti penasto.
- Dodati jedno po jedno jaje i mleko.
- Dodati brašno sa praškom za pecivo i so. Umešati metalnom kašikom.
- Čokoladu staviti u plastičnu kesu, pa dobro izlupati tučkom za meso da se slomi na male komade.
- Ubaciti čokoladu u testo, a onda i otopljene i oceđene višnje.
- Staviti papirne modlice u pleh za 12 mafina i podeliti smesu.
- Peći 20 minuta na 200 stepeni.