Jednostavan čokoladni kolač

Vreme pripreme: 15 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 50 g slatkog keksa
  • 7 kašika istopljenog putera
  • 680 g krem sira
  • 200 g šećera u prahu
  • kašičica ekstrakta od vanile
  • 200 g istopljene čokolade
  • 250 g putera od kikirikija
  • 125 g šećera u prahu

Priprema:

  1. Ubacite keks u plastičnu kesu i izmrvite ga oklagijom na sitne mrvice. Sipajte keks u činiju, pomešajte ga sa istopljenim puterom i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
  2. Rasporedite smesu u metalnu okruglu tepsiju i stavite u frižider.
  3. U velikoj činiji izmešajte krem sir i dodajte šećer u prahu i vanilu, nastavite da mešate dok ne nestanu sve grudvice. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne izjednači.
  4. Sipajte dobijeni fil preko kore od keksa i spatulom izravnjajte, pa opet vratite u frižider.