Jednostavan čokoladni kolač
Vreme pripreme: 15 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 50 g slatkog keksa
- 7 kašika istopljenog putera
- 680 g krem sira
- 200 g šećera u prahu
- kašičica ekstrakta od vanile
- 200 g istopljene čokolade
- 250 g putera od kikirikija
- 125 g šećera u prahu
Priprema:
- Ubacite keks u plastičnu kesu i izmrvite ga oklagijom na sitne mrvice. Sipajte keks u činiju, pomešajte ga sa istopljenim puterom i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Rasporedite smesu u metalnu okruglu tepsiju i stavite u frižider.
- U velikoj činiji izmešajte krem sir i dodajte šećer u prahu i vanilu, nastavite da mešate dok ne nestanu sve grudvice. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne izjednači.
- Sipajte dobijeni fil preko kore od keksa i spatulom izravnjajte, pa opet vratite u frižider.