Burger na američki način!

Sastojci za dve osobe:

  • 150 g junetine od paufleka
  • 150 g junetine od buta
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 žumance
  • 2 kajzerice za burger
  • 2 listića sira cheddar
  • 2 kašičice senfa
  • 4 listića slanine
  • Sos za američki burger Heinz
  • 1 zelena salata
  • 1 paradajz

Priprema

Meso pomešajte sa iseckanim lukom, žumancetom, pa dodajte malo bibera i soli. Od ove mase napraviti dve kugle i od njih napraviti pljeskavice-burgere. Burgere ostaviti da odstoje 20 minuta u frižideru. Kada odstoje, staviti ih da se prže. Potrebno ih je peći po 3 minuta na svakoj strani, na umerenoj temperaturi. Kada jednom okrenete, burger premažite sa senfom, i na gornju stranu stavite listiće sira i poklopite da se istope… Kada je burger pržen, pomeriti u kraj tiganja pa na tom ulju propržiti slaninu na kojoj je potrebno ugrejati kajzerice koje ste predhodno presekli.  Skinite kajzerice sa vatre. Na donji deo stavite list zelene salate, preko njega pljeskavicu sa sirom, zatim slaninu, pa paradajz i luk. Gornji poklopac namazati kečapom, majonezom, sosem za američki burger Heinz i spojiti kajzericu. Probosti je čačkalicom i poslužiti! Uživajte!