Špageti sa limunom i račićima
Vreme pripreme: 15 minuta
Za: 4 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 450 g tankih špageta Conad
- so za špagete
- 150 g maslaca
- 1 kašičica grappe ili domaće rakije
- 200 g očišćenih račića (gambora)
- rendana kora 2 organska limuna
- sok 1 limuna (ako je mali, može i sok 1.5 limuna)
Priprema:
- Dok se špagete kuvaju u posoljenoj vodi onoliko minuta koliko je navedeno na pakovanju, na malo maslaca u velikom dubljem tiganju sa težim dnom propržiti račiće koji su prethodno razleđeni (ako su bili smrznuti) i oceđeni.
- Kad se račići proprže za šta je potrebno svega 3 minuta, dodati rakiju ili grappu, promešati i sačekati da malo ispari.
- Dodati rendani limun, preostali maslac, so i ceđeni limunov sok.
- Izvaditi špagete iz vode, ali zadržati 1.5 dl vode u kojoj su se špagete kuvale.
- Staviti špagete u veliki tiganj, dobro ih promešajte sa ostalim sastojcima. Ako su suve, dodajte malo po malo vode u kojoj su kuvane špagete.