Pileće kuglice sa maslinama

Vreme pripreme: 60 minuta
Za 2 osobe
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 2 šargarepe
  • 1 celer
  • 100 g sitnog sira
  • Par kiselih krastavčića
  • 50 g kačkavalja
  • 1 kašika majoneza
  • 200 g sitnih maslina punjenih paprikom
  • 200 g brašna
  • 2 jajeta
  • 200 g prezle
  • mešavina začina
  • ulje

Priprema:

  1. Šargarepu i celer oguliti i iseći na krupnije komade pa sjediniti sa pilećim belim mesom. Preliti hladnom vodom i kuvati na umerenoj temperaturi dok sastojci ne omekšaju.
  2. Meso i zelen ocediti i ostaviti da se ohlade, pa samleti na mašini za mlevenje.
  3. Dodati sir, majonez, rendane kisele krastavce i kačkavalj. Začiniti po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
  4. Od pripremljene smese oblikovati kuglice veličine oraha. U svaku utisnuti punjenu maslinu i obložiti je smesom.
  5. Kuglice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na umerenoj temperaturi u dubokoj masnoći dok blago ne porumene.