Pileće kuglice sa maslinama
Vreme pripreme: 60 minuta
Za 2 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 2 šargarepe
- 1 celer
- 100 g sitnog sira
- Par kiselih krastavčića
- 50 g kačkavalja
- 1 kašika majoneza
- 200 g sitnih maslina punjenih paprikom
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 200 g prezle
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
- Šargarepu i celer oguliti i iseći na krupnije komade pa sjediniti sa pilećim belim mesom. Preliti hladnom vodom i kuvati na umerenoj temperaturi dok sastojci ne omekšaju.
- Meso i zelen ocediti i ostaviti da se ohlade, pa samleti na mašini za mlevenje.
- Dodati sir, majonez, rendane kisele krastavce i kačkavalj. Začiniti po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
- Od pripremljene smese oblikovati kuglice veličine oraha. U svaku utisnuti punjenu maslinu i obložiti je smesom.
- Kuglice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na umerenoj temperaturi u dubokoj masnoći dok blago ne porumene.