Kineski wok na 2 načina

Vreme pripreme: 20 minuta
Za 2 osobe
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 1 pakovanje bukovača
  • 1 sveža crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 veća šargarepa
  • 1 Granny Smith jabuka
  • 20 g putera/maslaca
  • začini (prema potrebi)
  • 1/2 šolja pirinča

Priprema:

  1. Svi sastojci trebaju biti približno jednako naseckani na trakice (tj. žilijen način rezanja).
  2. Wok tavu zagrejete dobrih 5 minuta, toliko da bude baš vrela. Stavite ulje i puter u tavu i dodajte naseckane bukovače. Začinite po želji (beli luk, so i biber).  Drvenom varjačom mešajte bukovače tako da se ravnomerno isprže.
  3. Dodajte šargarepu, a zatim i paprike. Nakon 15 minuta jelo je gotovo. Po želji dodajte Granny Smith jabuku, jer se njena kiselost odlično slaže sa ostalim ukusima
  4. U drugoj varijanti, prethodno obarimo pirinač. Zatim zagrejete wok tavu, stavite ulje i puter, te dodajete bukovače, dodajte šargarepu i začinite po želji.
  5. Kada je wok spreman dodate pirinač i sve pomešajte.