Kineski wok na 2 načina
Vreme pripreme: 20 minuta
Za 2 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 1 pakovanje bukovača
- 1 sveža crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 zelena paprika
- 1 veća šargarepa
- 1 Granny Smith jabuka
- 20 g putera/maslaca
- začini (prema potrebi)
- 1/2 šolja pirinča
Priprema:
- Svi sastojci trebaju biti približno jednako naseckani na trakice (tj. žilijen način rezanja).
- Wok tavu zagrejete dobrih 5 minuta, toliko da bude baš vrela. Stavite ulje i puter u tavu i dodajte naseckane bukovače. Začinite po želji (beli luk, so i biber). Drvenom varjačom mešajte bukovače tako da se ravnomerno isprže.
- Dodajte šargarepu, a zatim i paprike. Nakon 15 minuta jelo je gotovo. Po želji dodajte Granny Smith jabuku, jer se njena kiselost odlično slaže sa ostalim ukusima
- U drugoj varijanti, prethodno obarimo pirinač. Zatim zagrejete wok tavu, stavite ulje i puter, te dodajete bukovače, dodajte šargarepu i začinite po želji.
- Kada je wok spreman dodate pirinač i sve pomešajte.