Brza salata sa njokama
Sastojci:
300 g njoka
1 crvena paprika, isečena na trakice
1 krastavac, isečen na kolutove
150 g čeri paradajza, prepolovljenih
100 g mladog spanaća ili rukole
1 mala glavica crvenog luka, tanko isečena
50 g feta sira ili mocarele (po želji, može i veganska alternativa)
2 kašike maslinovog ulja, ekstra devičanskog
Sok od pola limuna
So i biber po ukusu
Svež bosiljak ili peršun za dekoraciju
Priprema:
Skuvaj njoke prema uputstvu na pakovanju (obično 2-3 minuta u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu). Procedi ih i prebaci u posudu sa hladnom vodom da se ohlade i ne bi se slepili.
U velikoj salatnoj posudi pomešaj papriku, krastavac, paradajz, spanać i crveni luk.
Dodaj ohlađene njoke u povrće i sve lagano promešaj. Prelij maslinovim uljem i sveže ceđenim limunovim sokom. Začini solju i biberom po ukusu. Na vrh pospi komadiće feta sira ili mocarele.
Ukrasi listovima bosiljka ili peršuna i uživaj !