Brza salata sa njokama

Sastojci:

 

300 g njoka

1 crvena paprika, isečena na trakice

1 krastavac, isečen na kolutove

150 g čeri paradajza, prepolovljenih

100 g mladog spanaća ili rukole

1 mala glavica crvenog luka, tanko isečena

50 g feta sira ili mocarele (po želji, može i veganska alternativa)

2 kašike maslinovog ulja, ekstra devičanskog

Sok od pola limuna

So i biber po ukusu

Svež bosiljak ili peršun za dekoraciju

 

Priprema:

 

Skuvaj njoke prema uputstvu na pakovanju (obično 2-3 minuta u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu). Procedi ih i prebaci u posudu sa hladnom vodom da se ohlade i ne bi se slepili.

U velikoj salatnoj posudi pomešaj papriku, krastavac, paradajz, spanać i crveni luk.

Dodaj ohlađene njoke u povrće i sve lagano promešaj. Prelij maslinovim uljem i sveže ceđenim limunovim sokom. Začini solju i biberom po ukusu. Na vrh pospi komadiće feta sira ili mocarele.

Ukrasi listovima bosiljka ili peršuna i uživaj !