Brza bolonjez pasta

Vreme pripreme: 30 minuta
Za  4 osobe
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 1 velika kašika maslinovog ulja
  • 300 g Conad Pene paste
  • veza peršuna
  • 500 g mlevene svinjenitine
  • 1 glavica luka srednje veličine
  • 1 konzerva Conad paradajza
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 200 ml bujona od supe (može i sa kockom)

Priprema:

  1. Zagrejte veliku šerpu i dodajte ulje, seckani luk.
  2. Propržite da bude staklast luk.
  3. Dodajte meso i pržite dok ne postane braonkasto.
  4. Dodajte paradajz, paerdajzov pire,  bujon, pa pustite da sve prokuva.
  5. Smanjite vatru kuvajte još 30 minuta dok se ne redukuje tečnost.
  6. U medjuvremenu skuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja.
  7. Ocedite i stavite sos preko, pa pospite seckanim peršunom.