Brza bolonjez pasta
Vreme pripreme: 30 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 1 velika kašika maslinovog ulja
- 300 g Conad Pene paste
- veza peršuna
- 500 g mlevene svinjenitine
- 1 glavica luka srednje veličine
- 1 konzerva Conad paradajza
- 1 kašika paradajz pirea
- 200 ml bujona od supe (može i sa kockom)
Priprema:
- Zagrejte veliku šerpu i dodajte ulje, seckani luk.
- Propržite da bude staklast luk.
- Dodajte meso i pržite dok ne postane braonkasto.
- Dodajte paradajz, paerdajzov pire, bujon, pa pustite da sve prokuva.
- Smanjite vatru kuvajte još 30 minuta dok se ne redukuje tečnost.
- U medjuvremenu skuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja.
- Ocedite i stavite sos preko, pa pospite seckanim peršunom.