Ovsena kaša
SASTOJCI:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 2 šolje mleka
- Rendana čokolada
- Med ili smeđi šećer po ukusu
- Voće po izboru (npr. banane, jagode, maline, borovnice)
PRIPREMA:
- U šerpu sipajte mleko i stavite na šporet da se zagreje na srednjoj vatri.
- Kada mleko počne da se zagreva, dodajte ovsene pahuljice i promešajte.
- Kuvajte ovsenu kašu na srednjoj vatri, povremeno mešajući, oko 5-7 minuta, dok ne dobijete željenu gustinu. Ako volite gušću kašu, kuvajte je duže.
- Kada je kaša gotova dodajte rendanu čokoladu i promešajte dok se potpuno ne otopi.
- Po ukusu dodajte med ili smeđi šećer kako biste zasladili kašu.
- Poslužite ovsenu kašu u činijama, a zatim dodajte iseckano voće po vrhu. Možete koristiti banane, jagode, maline, borovnice ili bilo koje drugo voće po vašem izboru.
- Po želji, možete dodatno ukrasiti kašu sa još malo čokoladnih mrvica ili orašastih plodova.
Uživajte u ovom ukusnom i hranljivom doručku!